Мета: ознайомитися з традиційною японською кухнею та її особливостями
Вік юнацтва: 12-13 р.
Деталі: змаг розрахований на 8-10 учасників
Необхідні матеріали для проведення змагу:
- Ноутбук і проектор або ж кабель, щоб під’єднати до телевізора
- Завчасно найдене відео майстер-клас по приготуванню суші і ролів в домашніх умовах
- Таблиця для оцінювання учасників
- Призи для переможців, до прикладу книжка «Японська кухня», карточка знижки суші-ресторані і т.д. (на ваш розсуд)
- 5 листків норі (11 грн.)
- 1 кг рису (вже звареного) (40 грн.)
- 250 г лосося (прибл. 125 грн.)
- 135 г авокадо (2 шт. – 45 грн.)
- 45 г білого кунжуту (смаженого) (9 грн.)
- 45 г японського майонезу “Kewpie Mayonnaise” (12 грн.)
- Маринований імбир (до смаку) (250 г – 24 грн.)
- Васалі (до смаку) (30 г – 12 грн.)
- Спеціальні дощечки для «закручування» ролів- циновки (для кожного учасника) (1 шт. – 25 грн.)
- Ножі (для кожного учасника)
План змагу:
- Збір у визначеному місці (найкраще підійде простора кухня в виховника вдома, до прикладу)
- Розкладання і ознайомлення учасників з продуктами потрібних для приготування
- інструктаж (нагадування) “Як правильно та безпечно користуватись кухонним приладдям”
- Перегляд відео майстер-класу «Приготування ролу “Каліфорнія Сяке”»
- Учасники приступають до приготування ролу самостійно (дивитися за їхньою роботою та не забувати допомагати при потребі 🙂
- Виділяємо час для того, щоб учасники приготували свої страви до презентації.
- Презентації страв
- Оцінювання успіхів учасників і рахування їхніх балів за критеріями (акуратність, смак, презентація)
- Нагородження переможця/ів
- обід/вечеря приготованими власноруч ролами в хорошій гуртковій атмосфері.
- На кінець змагу виховник розказує про інші особливості та традиційні страви японської кухні
- дискусія на цю тему всього гуртка
- розповіді учасників про пережитий досвід пов’язаний з японською кухнею або ж і самою Японією. 🙂
пл. уч. Заблоцька Наталія