Фотографія автора

Кулінарний гуртковий змаг японських страв (ролів)

Гурткові

Мета: ознайомитися з традиційною японською кухнею та її особливостями
Вік юнацтва: 12-13 р.
Деталі: змаг розрахований на 8-10 учасників

Необхідні матеріали для проведення змагу:

  • Ноутбук і проектор або ж кабель, щоб під’єднати до телевізора
  • Завчасно найдене відео майстер-клас по приготуванню суші і ролів в домашніх умовах
  • Таблиця для оцінювання учасників
  • Призи для переможців, до прикладу книжка «Японська кухня», карточка знижки суші-ресторані і т.д. (на ваш розсуд)
  • 5 листків норі (11 грн.)
  • 1 кг рису (вже звареного) (40 грн.)
  • 250 г лосося (прибл. 125 грн.)
  • 135 г авокадо (2 шт. – 45 грн.)
  • 45 г білого кунжуту (смаженого) (9 грн.)
  • 45 г японського майонезу “Kewpie Mayonnaise” (12 грн.)
  • Маринований імбир (до смаку) (250 г – 24 грн.)
  • Васалі (до смаку) (30 г – 12 грн.)
  • Спеціальні дощечки для «закручування»  ролів- циновки (для кожного учасника) (1 шт. – 25 грн.)
  • Ножі (для кожного учасника)

План змагу:

  1. Збір у визначеному місці (найкраще підійде простора кухня в виховника вдома, до прикладу)
  2. Розкладання і ознайомлення учасників з продуктами потрібних для приготування
  3. інструктаж (нагадування) “Як правильно та безпечно користуватись кухонним приладдям”
  4. Перегляд відео майстер-класу  «Приготування ролу “Каліфорнія Сяке”»
  5. Учасники приступають до приготування ролу самостійно (дивитися за їхньою роботою та не забувати допомагати при потребі 🙂
  6. Виділяємо час для того, щоб учасники приготували свої страви до презентації.
  7. Презентації страв
  8. Оцінювання успіхів учасників і рахування їхніх балів за критеріями (акуратність, смак, презентація)
  9. Нагородження переможця/ів
  10. обід/вечеря приготованими власноруч ролами в хорошій гуртковій атмосфері.
  11. На кінець змагу виховник розказує про інші особливості та традиційні страви японської кухні
  12. дискусія на цю тему всього гуртка
  13. розповіді учасників про пережитий досвід пов’язаний з японською кухнею або ж і самою Японією. 🙂

пл. уч. Заблоцька Наталія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Оцінка *