Куховарення

Куховарення

Перша проба, УПЮ, Домашньої зарадності

Перша проба

Вимоги до вмілості

  1. Запланувати меню для дводенної курінної (20-40 осіб) або гурткової (5-10 осіб) прогульки. Зробити перелік потрібних харчів. Пояснити, які харчі потрібні для меню.

  2. Збудувати три головні польові кухні, в одній з них правильно розпалити вогнище мокрими і сухими дровами. Знати, де й коли ці кухні застосовують.

  3. Пояснити та показати, як дотримуватись чистоти в кухні; що робити з відпадками; як підготувати миття посуду та менашок; як зберігати харчі (магазинування), кухонне приладдя й посуд.

  4. Успішно виконувати протягом одного дня обов’язки кухаря на таборі або прогульці, під час чого продемонструвати, як варити чай, кашу, компот, картоплю, ярину, суп та як спекти на польовому вогнищі м’ясо.

  5. Зібрати дрова для одноденного таборування, забезпечити їх проти дощу.

  6. Зробити для вжитку на кухні з природних матеріалів три приладдя, наприклад:
    - гачки на каструлі;
    - щипці до вогню;
    - забезпечення проти поширення вогню;
    - пеньок або колоду для рубання.

Матеріали для підготовки до здачі вмілості

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *